JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Om bara ett år ska Tesla producera bilar här

Regeringen i Shanghai meddelar att produktionen i Teslas fabrik Gigafactory 3 i Shanghai ska kunna vara igång under andra halvåret 2019. 

Avtalet om att bygga en fabrik träffades så sent som i somras. Handelskriget mellan USA och Kina fick Elon Musk att höja tempot och som synes följer Shanghais regering bra med i takten. Det enda som gjorts än så länge är schaktning och andra markarbeten.

Tidningen Electrec påpekar skämtsamt att Tesla reste tält för att kunna sätta fart på tillverkningen av Model 3, så Tesla behöver inte byggnader för att producera.

Regeringen har uppmanat entreprenörerna att prioritera bygget, dock utan att äventyra säkerhet och kvalitet. Motiveringen är att det är en innovativ industrianläggning och att den ska tillverka elbilar. Både industriell utveckling och så kallade New Energy-fordon är strategiska områden.

Gigafactory 3 kommer att omfatta såväl forskning och utveckling som tillverkning och försäljning. Fastigheten ligger i industrizonen Lingang.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)