JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Free2Move köper in sig i radiobolag

Radioföretaget Free2Move i Halmstad har köpt tio procent av Lepton Radio, ett forskningsbolag avknoppat från högskolan på samma ort. Man blir därmed delägare i ett strömsnålt radiochips.

Lepton Radio har utvecklat och patenterat en radioteknik som drar ytterst lite ström i påslaget läge. Free2Move konstaterar i ett pressmeddelande att tekniken lämpar sig att använda för att väcka upp exempelvis en wlan-modul eller annan radio ur viloläge. En annan idé är att skapa en aktiv RFID-tagg med räckvidd uppemot 50 meter, till en kostnad jämförbar med passiva RFID-taggar.

Enligt företaget blir kretsarna mycket billiga att producera.

Lepton Radio bygger på ett forskningsprojekt från Halmstad Högskola, och ägs till 8 procent av högskolans holdingbolag. Projektet har tidigare fått 2,6 miljoner kronor i forskningsbidrag från Crafoordstiftelsen.

 

Free2Move bedömer att bolaget har mycket stor potential vid kommersialisering, och köper därför 10 procent av aktierna i en emission. Därtill finns en option som gäller året ut om att få köpa ytterligare 30 procent av aktierna.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)