JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tobii-John årets IT-förnyare
John Elvesjö, en av Tobiis grundare och tillika företagets vice vd, har tilldelats utrmärkelsen Årets IT-förnyare på Kompetensgalan, arrangerad av bland andra Teliasonera och tidningen Chef.

Tobii Technology, som gör system för att styra datorer med ögonen, grundades 2001 av John Elvesjö, Mårten Skogö och Henrik Eskilsson. Sedan dess har företaget vuxit rejält och fick ifjol utmärkelsen som Sveriges snabbast växande teknikföretag. Dotterbolag finns numera i USA, Tyskland och Norge, och återförsäljare i stora delar av övriga världen.

På den så kallade Kompetensgalan i onsdags tilldelades John Elvesjö priset som Årets IT-förnyare. I motiveringen konstateras att företagets ögonstyrningsprodukter förenklar vardagen för såväl funktionshindrade som forskare och webbaserade medier, samt att företaget tack vare ny teknik lyckats bli världsledande inom ögonstyrning.

Kompetensgalan är ett årligt evenemang, initierat av tidningen Chef och i år med åtta medarrangörer. Syftet är att premiera människor vars insatser driver kompetensutvecklingen framåt inom svenskt arbetsliv. Teliasonera står bakom utmärkelsen IT-förnyare.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)